ЛІКАРІ-ІНТЕРНИ: «МИ ОБРАЛИ НЕВРОЛОГІЮ»

18.10.2019

Серед цих енергійних молодих людей в білих халатах багато знайомих облич. Вони вчорашні випускники нашого Університету, які брали активну участь у наукових студентських гуртках, конференціях і ще, студентами, визначилися з вибором спеціальності у медицині. На кафедру неврології, яку очолює професор Лариса Іванівна Соколова, з початку 2019-2020 навчального року прийшли навчатися 16 лікарів-інтернів, а з минулого продовжують навчання 18 інтернів – майбутніх неврологів. У кожного свій шлях до неврології. Багато є тих, що завдячують вибором професії своєму викладачеві. Денис Дрозд –  доценту Марії Мирославівні Прокопів, яка  викладала у його академічній групі на 4 курсі, а Дмитро Ільїн теплими словами відгукується про свого улюбленого педагога доцента Катерину Володимирівну Антоненко. Вони змогли не лише донести знання до майбутніх медиків, а й зацікавити своєю дисципліною, яка є багатогранною медичною наукою, де поєднуються складність клінічної діагностики та ефективність різних методів лікування.

Опікуються інтернами на кафедрі найдосвідченіші співробітники з великим стажем лікувальної та педагогічної роботи – професор О.А. Мяловицька  доценти Т.І. Ілляш, М.М. Прокопів та Т.А. Довбонос.

– Ми намагаємося інтернам створити всі необхідні умови для поглибленого вивчення різних захворювань, познайомити їх із сучасними методами інструментальної діагностики, зокрема, МРТ, УЗД, електроенцефалографією, електоронейроміографією, – розповідає Тетяна Іванівна. Наші вихованці багато працюють біля ліжка хворого, беруть участь в обстеженнях пацієнтів, чергуваннях, а найскладніші клінічні випадки ми разом детально аналізуємо на семінарських та практичних заняттях. З інтернами цікаво працювати, тому що це вмотивовані молоді люди, які хочуть бути справжніми фахівцями.

 

Редакція газети «Медичні кадри»