ЛЕКЦІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ ІНТЕРАКТИВНОЇ МУЛЬТИМЕДІЙНОЇ СИСТЕМИ НА КАФЕДРІ ПАТОЛОГІЧНОЇ АНАТОМІЇ №2

21.03.2018

Впродовж останнього місяця кафедра патологічної анатомії №2 проводить лекції в новому 45 хвилинному форматі з дисципліни «патоморфологія» для студентів 3-го курсу медичних факультетів №3 та №4 з використанням мультимедійної системи інтерактивного опитування студентів у режимі реального часу.

Студентам медичного факультету №3 подобається такий формат лекцій, який дозволяє їм бути не лише слухачами, а й активними учасниками лекції за допомогою застосування інтерактивної комп’ютиризованої програми для голосування.

Інноваційні форми проведення лекції, оновлений зміст та формат лекції – сильний фактор мотивації для студентів під час лекцій. Традиційно – на початку лекції за допомогою системи інтерактивного опитування студенти відповідають на запитання поставлені лектором, бачать, як відповідають інші. Зазвичай, на початку лекції, поки, ще не представлено весь матеріал, вхідні запитання викликають труднощі. Але під час лекції – студенти вже більш впевненіше дають вірну відповідь. Завдяки майстерності викладання викладачів кафедри патологічної анатомії №2 наприкінці кожної лекції студенти без вагань обирають правильні відповіді під час інтерактивного тестування.

Студентам медичного факультету №3 були проведенні інтерактивні лекції за темами: «Гіпертонічна хвороба та симптоматичні гіпертензії. Цереброваскулярні хвороби», «Системні хвороби сполучної тканини з аутоімунізацією», «Гострі захворювання органів дихання», «Хвороби печінки і жовчновивідної ситеми», «Хвороби стравоходу, шлунка та кишковика».

«По-перше, тема хоч і складна, але насичена і необхідна. Ми справді маємо зрозуміти, в першу чергу, механізми виникнення, причини і наслідки гіпертонічної хвороби. Адже зараз це є дуже часте явище і ми як майбутні лікарі маємо усвідомлювати з чим зустрінемось в майбутньому. По-друге, інтерактивні голосування підняли інтерес до самого процесу лекції. Думаю, що кожен міг відволікатись на лекції. Тепер з’явився дух самовдосконалення. В голові засіла думка: «Потрібно відповідати правильно, а для цього треба уважно слухати!» Ну і звичайно, Сергій Григорович з його активною співпрацею з аудиторією зміг зацікавити кожного присутнього! Тому я цілком і повністю задоволена новим введенням лекцій і вважаю, що такі лекції підуть на користь кожному студенту!» – розповіла Анастасія Вавшкевич, студентка 3-го курсу медичного факультету №3 після лекції на тему: «Гіпертонічна хвороба та симптоматичні гіпертензії. Цереброваскулярні хвороби» з застосуванням системи інтерактивного опитування.

Лекції в новому форматі з оновленим змістом й застосуванням інтерактивної мультимедійної системи для студентів 3-го курсу з дисципліни «Патоморфологія» на кафедрі патологічної анатомії №2 тривають.

 

Кафедра патологічної анатомії №2, деканат медичного факультету №3