КЕРІВНИЦТВО НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ ЗУСТРІЛОСЯ З ДОЦЕНТОМ КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ ТА КОНСУЛЬТУВАННЯ РЕГЕНТСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ (США) ОЛЬГОЮ ЗАПОРОЖЕЦЬ

26.11.2019

26 листопада в конференц-залі адміністративного корпусі Університету відбулася зустріч з асоційованим професором, доцентом кафедри психології та консультування Регентського університету (штат Вірджинія, США) Ольгою Запорожець та директором Центру психологічного консультування “Відкриті двері” Оксаною Сивак.

Ольга Запорожець  є уродженкою Запоріжжя, освіту психолога отримала у Запоріжжі та Мелітополі, продовжила навчання у США, де зараз успішно викладає.  Перший проректор з науково-педагогічної роботи і післядипломної освіти, професор  Ю.Л. Кучин привітавши гостей, представив своїх колег:  проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професора О.М.Науменка, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, професора О.А.Канюру, проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професора Р.Л.Скрипник та завідувача кафедри загальної і медичної психології НМУ, професора М.М.Матяша.

У ході зустрічі йшлося про зацікавленість американської сторони у підготовці українських фахівців у галузі медичної психології. Пані Ольга наголосила, що між тренінгами і освітою існує величезна різниця, а її завдання, перебуваючи в Україні, навчити майбутніх психологів актуальним винаходам і прийомам у галузі практичної медичної психології.

У свою чергу, професор Ю.Л. Кучин зазначив, що “теперішня команда Університету прагне, щоб він став майданчиком для всього передового, найсучаснішого, що, передусім, потрібно нашим студентам”. За його словами, майбутня тісна співпраці з Регентським університетом США буде позитивною і корисною для обох вищих закладів освіти.

Зустріч добігла кінця, наша гостя поспішала до морфологічного корпусу НМУ, де на неї чекали студенти та викладачі, щоб послухати відкриту лекцію  «Основи мотиваційного інтерв’ювання».

 

Прес-центр