КАФЕДРИ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЇ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ ТА ВАРШАВСЬКОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПРОВЕЛИ ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЮ, ПРИСВЯЧЕНУ ПАНДЕМІЇ COVID – 19

05.06.2020

У рамках реалізації Угоди про співробітництво між кафедрами оториноларингології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця та Варшавського медичного університету проходить чимало спільних наукових заходів. Сьогодні головною темою для всіх лікарів є боротьба з коронавірусною інфекцією COVID-19, яка становить небезпеку для багатьох людей в цілому світі. Лікарі оториноларингологи одні із перших, поміж медичних працівників, стоять на передовій у боротьбі з пандемією. Наявність супутньої патології, зниження імунітету, несвоєчасне звернення до лікарів–спеціалістів призводить до розвитку ускладнень, які можуть бути загрозою для життя людини.

4 червня 2020 року відбулася чотирьох годинна наукова онлайн- конференція лікарів оториноларингологів на тему: «Ускладнення в оториноларингології в період пандемії COVID – 19 та ускладненого доступу до системи охорони здоров’я». У науковий комітет заходу увійшли відомі професори:  керівник кафедри та клініки оториноларингології Варшавського медичного університету, професор Казімєж Нємчик (Prof. Dr hab. n. med. Kazimierz Niemczyk) та проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, професор  Олександр Миколайович Науменко.

Протягом конференції було розглянуто цікаві клінічні випадки внутрішньоорбітальних та внутрішньочерепних риногенних та отогенних ускладнень, септичного запалення, як наслідок мастоїдиту та лікування мастоїдиту під час вагітності в умовах пандемії COVID – 19.

Між спеціалістами-отоларингологами України та Польщі відбувся обмін досвідом, поглядами та тактикою ведення пацієнтів під час пандемії. Жвава дискусія між сесіями та велика кількість запитань, що виникали до спікерів – є свідченням актуальності, зацікавленості та цінності проведення подібних заходів для лікарів та викладачів. Тільки об’єднавши наші сили та знання ми зможемо швидше пройти цей непростий шлях уникаючи помилок та втрат.

Міжнародна онлайн-конференція за участю співробітників Варшавського медичного  університету та Національного медичного університету імені О.О. Богомольця стали ще одним підтвердження плідної співпраці та дружніх відносин між обома університетами.

 

Кафедра оториноларингології