КАФЕДРІ МІКРОБІОЛОГІЇ, ВІРУСОЛОГІЇ ТА ІМУНОЛОГІЇ ВИПОВНИЛОСЯ 100 РОКІВ

05.11.2019

 

Сьогодні 5 листопада відбулася визначна подія в нашому Університеті. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології, яку уже 40 років поспіль очолює академік НАН та НАМН України, професор В.П. Широбоков, відзначає своє сторіччя. З цієї нагоди відбулася наукова конференція, яку її організатори присвятили висвітленню актуальних проблем розвитку мікробіології, вірусології та імунології.

Привітати ювілярів прийшли очільники нашого Університету перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи  професор О.М. Науменко, проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В. Земсков, голова профкому співробітників НМУ М.М. Лук’янець. У своєму виступі Юрій Леонідович висловив подяку колективу кафедри – флагману наукового і педагогічного процесу в НМУ і вручив академіку В.П. Широбокову найвищу нагороду НМУ – Почесну відзнаку імені Валентина Феліксовича Войно-Ясенецького (святителя і сповідника Луки). І зазначив, що Володимир Павлович є одним із яскравих і талановитих учених, яким пишається не лише кафедра та наш навчальний заклад, а й уся наукова спільнота України.

У конференції також взяли участь представники профільних кафедр споріднених вузів та співробітники науково-дослідних інститутів, що активно співпрацюють з колективом кафедри Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

У своїй доповіді професор В.П. Широбоков розповів про історію створення та розвиток кафедри, її засновників, учителів та учнів. Особливу шану і повагу висловив тим, хто стояв біля витоків кафедри, розповів про видатних вчених та педагогів. На конференції була організована виставка наукових і педагогічних видань колективу кафедри. Чільне місце займали останні ювілейні видання, які підсумували сторічну діяльність багатьох поколінь науковців.

У роботі конференції взяли участь зі своїми виступами відомі представники наукової галузі член-кореспондент НАМН України, професор В.І. Задорожна, Заслужений лікар України, завідувач кафедри вірусології НМАПО професор І.В. Дзюблик, професор Г.К. Палій, завідувач відділу репродукції вірусів ІМВ НАН України С.Д. Загородня. Вони поділилися з учасниками конференції своїми останніми досягненнями у мікробіологічній науці.

 

Редакція газети «Медичі кадри»