КАФЕДРА ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ (СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ) ВИСТУПИЛА СПІВОРГАНІЗАТОРОМ ПРОЕКТУ “СТУДЕНТ – СТУДЕНТУ”: ТЕЛЕМІСТ ХАРКІВ-КИЇВ

22.02.2021

Тенденцією сьогодення є стрімкий розвиток інноваційних технологій у всіх областях знань, включаючи клінічну медицину, яка, поза всяким сумнівом, може розглядатися як індикатор технічного прогресу. Завдяки появі принципово нових технологій за останні 5-10 років робота лікаря так змінилася, що фактично стала новою медичною спеціальністю. Якщо уявити, що сьогодні нам для чогось знадобиться навчити молодого лікаря, використовуючи найкращі методики двадцятирічної давнини, то, хоч би як ми намагались, такому фахівцеві важко буде працювати в сучасній клініці. Так, основний арсенал сучасної терапії – це нові технології візуалізації, ангіографічні дослідження, малоінвазивні методи лікування, міні- і гібридні оперативні втручання тощо. Все це з’явилося в реальній клінічній практиці не так давно і сьогодні стрімко розвивається. Таким чином, завдання лікаря – швидко навчитися застосовувати останні новітні досягнення для діагностики та лікування пацієнтів.

Такі завдання ставлять нові виклики перед вищою школою і системою освіти в цілому. При цьому важливо зберегти послідовність в освіті, командну роботу поколінь, і, звичайно, стимулювати інтерес здобувачів вищої освіти при високих інформаційних навантаженнях до клінічної роботі. Нинішній час є особливим, пандемія COVID-19 прискорює застосування інновацій в освіті для того, щоб зберегти в обмежених умовах любов до професії та інтерес до освіти.

Зустріч 18-19 лютого 2021р між науково-педагогічними колективами та здобувачами вищої освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця і Харківського національного медичного університету спрямована на реалізацію елементів інноваційних технологій у навчальний процес. Проект «Студент – студенту» стартував з обміну досвідом кафедри клінічної фармакології та внутрішньої медицини ХМНУ, завідувач кафедри, професор І.І. Князькова, і кафедри загальної практики (сімейної медицини) НМУ імені О.О. Богомольця, яку очолює професор О.М. Барна, спрямований на стимуляцію мотивації до навчання здобувачів вищої освіти в умовах пандемії COVID-19. У представленому проєкті лекторами виступають студенти, які мають успішний досвід участі в конференціях, є переможцями олімпіад, конкурсів тощо. Прозвучали лекції з тематик гемостазу, антитромбоцитарної та антикоагулянтної терапії, ЕКГ діагностики.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри загальної практики (сімейної медицини)