ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ЗМАГАННЯ «ЦІКАВІ ВИПАДКИ У КЛІНІЧНІЙ МЕДИЦИНІ» ЗА ІНІЦІАТИВОЮ СНТ ІМЕНІ О.А.КИСЕЛЯ

24.02.2020

21 лютого 2020 року у п’ятьох аудиторіях Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбулися інтелектуальні змагання «Цікаві випадки у клінічній медицині», в яких взяли участь команди не тільки НМУ, а й вищих медичних навчальних закладів Чернівців, Львова, Луганська, Полтави і Вінниці.

Команди, сформовані з представників різних курсів і факультетів, змагалися у 5 секціях – «Акушерство і гінекологія», «Хірургія», «Стоматологія», «Педіатрія» і «Внутрішня медицина». У кожній із секцій взяли участь від 4 до 22 команд – залежно від профілю. Всього 47 команд, у яких від 3 до 5 студентів. Найбільшу кількість – 22 – прогнозовано зібрала секція «Внутрішня медицина». Тут, до речі, пробували свої сили студенти-інтелектуали з інших міст України. У кожній із 5 секцій визначалася одна команда-переможець. «Для того, щоб узяти гору, –  зауважила начальник науково-дослідного сектору НМУ, асистент кафедри дерматології і венерології Людмила Наумова, – такій  команді належить правильно і найбільш переконливо розв’язати 10 задач, в основу яких лягли клінічні випадки, взяті з лікарської практики».

«Такий захід у нашому Університеті відбувається вдруге, – сказав заступник голови СНТ імені О.А.Киселя Сергій Деркач, – Але минулого разу це було більше конференцією, ніж змаганням. Нині наголос зроблено саме на ігровому аспекті. Про інтерес до інтелектуальних змагань свідчить зокрема участь у них студентів з інших медичних навчальних закладів».

У секції «Стоматологія» перемогла команда у складі: Ярослава Боковець, Наталя Шмарчук, Михайло Яровенко і Мар’ян Гресько. У секції «Хірургія» – Андрій Бухенський, Віктор Невмержицький і Олександр Кроль. У секції «Педіатрія» – Юлія Правдюк, Катерина Струбчевська, Марко Козик, Діана Сарахман і Любов Новікова. У секції «Акушерство і гінекологія» – Леонід Домбровський, Анна Мельниченко, Демид Лисенко і Марина Богдан. У секції «Внутрішня медицина» – Надія Фенин, Олександра Юхимчук, Наталя Литвин і Віталій Купрієнко.

Переможці отримали дипломи і хірургічні шапочки, а всі учасники – «Стислі конспекти з лабораторної діагностики».

 

Прес-центр