ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ВНУТРІШНЬОЇ МЕДИЦИНИ

24.03.2017

23-24 березня 2017 року на базі кафедри внутрішньої медицини №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із дисципліни «Внутрішня медицина».

В урочистому відкритті заходу взяла участь проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко, яка привітала учасників від імені ректора університету, професора Катерини Амосової. «Олімпіада – це не лише змагання, яке визначить кращого, ви вже кращі тому, що берете участь в олімпіаді Всеукраїнського рівня. Олімпіада – це ще й важливий досвід, обмін думок між кращими серед студентів, які відначилися не лише теоретичними знаннями, а й здобуттям майбутніх спеціальних компетентностей з дисципліни «внутрішня медицина», – наголосила Олена Стеченко.

Побажали успіхів студентам-учасникам завідувач кафедри внутрішньої медицини №2 НМУ, доцент Галина Мостбауер; голова журі, завідувач кафедри внутрішньої медицини №1 НМУ, професор Вадим Шипулін; начальник науково-дослідної частини Андрій Дінець, а також члени журі.
В ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади взяли участь 33 учасника з 12 ВНМЗ та міст України: Києва, Ужгорода, Запоріжжя, Вінниці, Одеси, Тернополя, Івано-Франківська, Полтави, Чернівців, Дніпра, Харкова, Сум.

Перший тур Олімпіади проходив у формі письмової роботи, яка складалася з 50 тестових завдань взятих з IFOM (Міжнародні основи медицини), протягом другого дня 20 кращих студентів, які за результатами письмового тестування були допущені до 2 туру – демонстрували практичні компетентності: обстеження хворих з однією з нозологій ОКХ з інтерпретацією даних додаткових обстежень, ставили діагноз і призначали лікування.

Журі, під головуванням професора Вадима Шипуліна визначили переможців олімпіади:
1 місце – Олександр Нагорний (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця)
2 місце – Вікторія Бігунець (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця)
3 місце – Юлія Дигодюк (Буковинський державний медичний університет).

В урочистому закритті та нагороджені переможців олімпіади взяла участь проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько. Вона нагородила учасників сертифікатами та наголосила, що сьогоднішні здобутки студентів – це важливий етап, який допоможе в майбутньому застосувати набуті знання та підготуватися до надважливої роботи лікаря.

Кожен студент, який брав участь в олімпіаді отримав подарунки – рюкзаки з логотипом НМУ, а переможці Олімпіади – книжки «Тромбоемболія легеневої артерії» за редакцією завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ, професора Фелікса Глумчера, учасники, які показали показали хороші результати отримали тонометри та пульсоксиметри.

В рамках проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з внутрішньої медицини для студентів-учасників підготували культурну програму: вони побували в Національному музеї медицини України, а також на екскурсії в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова.

Прес-центр