II ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ГІСТОЛОГІЯ, ЦИТОЛОГІЯ, ЕМБРІОЛОГІЯ»

15.04.2019

У Вищому Державному Навчальному Закладі України «Українська медична стоматологічна академія», у місті Полтава, 11-12 квітня 2019 року на кафедрі  гістології, цитології та ембріології, відбувся  ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія».

В олімпіаді взяли участь 50 найкращих студентів з різних регіонів України, які представляли Київ, Харків, Львів, Ужгород, Чернівці, Дніпропетровськ, Вінницю, Суми, Івано-Франківськ, Полтаву, Тернопіль, Одесу та Запоріжжя.

До складу журі увійшли професори з Полтави, Києва, Тернополя, Івано-Франківська.

Від Національного медичного університету імені О.О. Богомольця до складу журі була запрошена професор кафедри гістології та ембріології Мельник Наталія Олексіївна.

Студентам на олімпіаді було запропоновано 6 видів письмових завдань, які дозволили об’єктивно оцінити і визначити теоретичні знання і практичні навички студентів. Серед завдань, найцікавішим є визначення фото препаратів світлової та електронної мікроскопії, їх опис і порівняння. Такий вид письмової роботи найкраще визначив рівень практичних навичок студентів.

У напруженій боротьбі, студентка 2 курсу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Клименко Дарина Володимирівна виборола диплом другого ступеня (медичний факультет №1).

Варто відзначити, що це була 14–та олімпіада з навчальної дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія» і на всіх 14-ти олімпіадах студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця виборювали дипломи першого або другого ступеня.

Після проведення олімпіади і нагородження учасників, студенти і викладачі мали можливість побувати на екскурсії по місту Полтава, відвідати музей-садибу І. П. Котляревського, а також побувати на історичному місці Полтавської битви.

Загалом, ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія» у місті Полтава проходив у щирій і дружній атмосфері, що залишило  приємні спогади і чудові враження.

 

Кафедра гістології та ембріології.