ГАЗЕТІ «МЕДИЧНІ КАДРИ» — 90 РОКІВ!

13.03.2020

Свій 90-літній ювілей відзначає газета НМУ імені О.О. Богомольця «Медичні кадри», перший номер якої побачив світ 13 березня 1930 року. За довгий час існування вона змінювала формат і назву, але незмінним залишалося головне – «Медичні кадри» були і залишаються літописом життя нашого Університету та головних подій країни. Статті, замітки, інтерв’ю, повідомлення про нагальні проблеми НМУ та його колективу, досягнення студентів та професорсько-викладацького складу, науковців, співробітників — про все це можна прочитати на шпальтах нашого рідного медичного часопису.

Багато хто із сьогоднішніх знаменитостей у студентські роки співробітничали з газетою. Так, авторами статей, інтерв’ю, репортажів і малюнків у «Медичних кадрах» та гумористичній рубриці «Крокодил в халаті», яку започаткував і вів Ю. Шанін, були Ю. Щербак, В. Коротич, В. Шефель, В. Буткевич, В. Коваль, А. Анін, І. Крук, В. Гажиєв та багато інших.

Юна студентка Н. Біденко, нині професор, декан стоматологічного факультету НМУ, робила замальовки для гумористичної рубрики «Крокодил в халаті». З 2011 по 2016 роки фотокореспондентом «Медичних кадрів» була сьогоднішній керівник науково-дослідницького відділу Університету, к.м.н., асистент кафедри дерматології та венерології з курсом косметологія Л. Наумова та й наш невеличкий колектив, який складається з Т. Михайленко та М. Цивірка і опікується сайтом, теж активно співпрацює з газетою.

Всіх, хто у різні роки очолював редакцію і створював газету, а це: Л. Павленко, М. Щеголіхіна, Ю. Хмілевський, Л. Федоренко, Е. Прощакова та Н. Гордієнко, О. Кирієнко — сьогодні ми згадуємо з теплотою і вдячністю. За словами старожилів, особливого розквіту і популярності газета набула за часи, коли її видавали Е. Прощакова та Н. Гордієнко, а це понад 40 років щоденної журналістської роботи!

Сьогоднішній склад редакції — це в.о. редактора, доцент кафедри філософії, біоетики та історії медицини О.А. Редькіна, доцент кафедри україністики Я.І. Кулінська, викладач кафедри україністики О.І. Коваль, фотокореспондент В.С. Негребецький та оператор ЕОМ Н.М. Лашманова – дружний і професійний колектив, який ми щиро вітаємо з цим чудовим ювілеєм. Всі вони разом зуміли створити атмосферу взаємної поваги і підтримки, яка надзвичайно позитивно позначається на роботі і, в результаті, на кожному номері газети. Дуже відповідально і непросто писати про своїх колег, адже кожен із них заслуговує найкращих епітетів, однак, особливі слова вдячності за багатолітню вірність улюбленому часопису хочеться адресувати його незмінному фотокореспонденту В.С. Негребецькому, який працює у «Медичних кадрах» з листопада 1976 року. Наш Владислав Сигізмундович сам вже став частиною історії НМУ, він пам’ятає сьогоднішніх викладачів, професорів і академіків ще юними і допитливими студентами та аспірантами.

Його архів – це  справжній скарб, бо в ньому віддзеркалене життя Університету за останні 44 роки! «Ці роки промайнули, як одна мить. Мені цікаво працювати в Університеті. Тут вирує життя, змінюються події, фонтанує молодеча енергія, яка передається й мені. Газета стала важливою частиною мого життя і я не уявляю його без «Медичних кадрів», –  зазначив В.С. Негребецький.

Щиро вітаємо  колектив улюбленої університетської  газети з 90-ою річницею випуску першого номера. Бажаємо завжди залишатися на передньому краї життя НМУ, міцного вам здоров’я, творчих успіхів, читацького визнання і нових досягнень у роботі.

 

Прес-центр