ФЛЕШМОБ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЮДИНИ З СИНДРОМОМ ДАУНА

23.03.2018

21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна. У цей день користувачі соцмереж проводять флешмоб Lots of Socks. Учасники фотографуються в яскравих непарних шкарпетках, щоб висловити солідарність з людьми з синдромом Дауна.

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка (Іспанія), за ініціативою правлінь Міжнародної (IDSA) і Європейської (EDSA) асоціацій Даун Синдром. У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН запропонувала з 2012 року відзначати цей день усім державам і міжнародним організаціям. Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями. Своєю приголомшливою душевністю, відкритістю, наївністю, добродушністю, життєрадісністю, неймовірним позитивом вони є надзвичайними!

Головна мета проведення флешмобу Lots of Socks – підвищити рівень інформованості суспільства і привернути увагу до необхідності поліпшення якості життя людей з цим синдромом. До Всесвітнього флешмобу Lots of Socks приєднались студенти та викладачі медичного факультету №3, вони одягнули різні шкарпетки і провели флешмоб, щоб підтримати сонячних дітей із реабілітаційного центру «Родина» з яким факультет співпрацює третій рік поспіль. 31 березня 2018 року студенти факультету організовують свято для дітей із РЦ «Родина». Всіх очікує казка «Попелюшка», пісні, конкурси, солодкий стіл і звичайно, тепле спілкування. РБ «Родина»: «Молодці! Як радіє серце що з кожним роком все більше і більше населення інформує про людей з Синдромом Дауна. Адже усі різні-усі рівні! Чекаємо Вас у гості 31-го березня в різних шкарпетках!!!».

Деканат медичного факультету №3
Студрада медичного факультету №3