ФАХІВЦІ НМУ ОЗНАЙОМИЛИСЬ З МОДЕЛЛЮ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ФРАНЦІЇ

22.02.2017

На початку лютого 2017 року відбувся візит української делегації у рамках французько-української освітньої Програми, організованої «Асоціаціацією французько-української співпраці у сфері охорони здоров’я та фармації» (ASFUDS). Її метою було ознайомлення вітчизняних лікарів з однією з кращих у світі моделей охорони здоров’я, роботою медичних установ та системою підготовки медичних кадрів у Франції.

Українські фахівці відвідали медичний факультет Університету імені П’єра і Марії Кюрі, музей історії медицини та патологічної анатомії Г. Дюпюйтрена, відділення акушерства та гінекології дитячого клінічного центру Робера Дебре, відділення ургенції шпитального центру в Кламарі та інші медичні заклади.

Крім того, поїздка передбачала широку культурну програму: ознайомлення зі столицею Франції – Парижем, іншими європейськими містами: Берліном, Варшавою, Краковом, Прагою.

У Програмі взяли участь співробітники стоматологічного факультету – доцент кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології В.В. Філоненко і асистент кафедри терапевтичної стоматології М.О. Дуднікова.

Викладачі НМУ ознайомились з організацією навчального процесу у Франції. Цікаво було дізнатися, що на перший курс Університету зараховуються практично всі бажаючі, але після першого курсу до навчання допускаються лише кращі за рейтингом, в результаті чого залишається десята частина тих, хто вступив. Через високу мотивацію і хороший рівень успішності студентів їх кількість вже не зменшується аж до закінчення Університету. З третього курсу студенти починають працювати в стаціонарі, з часом їм доручаються все відповідальніші завдання. Щелепно-лицеві хірурги готуються на медичному факультеті. Скрізь в Університеті – від навчальних корпусів і до бібліотеки – панує доброзичлива, спокійна атмосфера, студенти і викладачі відкриті до спілкування із зарубіжними колегами. Поїздка стала цікавим досвідом для фахівців НМУ.

Деканат стоматологічного факультету