ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ НА КУРСАХ ТЕМАТИЧНОГО УДОСКОНАЛЕННЯ НА КАФЕДРІ ОНКОЛОГІЇ

16.07.2020

Наприкінці 2019/20 навчального року на кафедрі онкології було проведено 14 курси тематичного удосконалення «Клінічна мамологія». Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, вони вперше проходили у форматі дистанційного навчання. Адаптація навчального матеріалу до такої методики викладання потребувала часу і зусиль викладацького складу. Звичайно, спілкування з курсантами в онлайн-режимі  не могло замінити «живого» опанування практичних навичок, проте спонукало до оновлення і модернізації навчального матеріалу (лекцій, презентацій), і навіть до впровадження нових технологій навчання (наприклад, віртуальних клінічних консиліумів).

Традиційно високим був рівень презентацій, представлених курсантам співробітниками лікарні ізраїльської онкології ЛІСОД. Вони групувались у три блоки: хірургічний (А.В.Жигулін, В.Я.Палиця), радіологічний (В.І.Лисак, І.М. Репецька) і реабілітаційний (Н.Рибак, І.Слабінська). Схвальна реакція аудиторії свідчила про те, що доповідачі успішно впорались з новою для них методикою дистанційного викладання.

Провідний фахівець іншої клінічної бази – Спеціалізованого  мамологічного центру А.О.Галішина під час ґрунтовних презентацій ознайомила слухачів із сучасними методами променевої діагностики захворювань молочних залоз. Практичну частину організували кейс-методом: лікарі-курсанти аналізували діагностичні випадки і, за сукупністю клінічних, рентгенологічних, ультразвукових, морфологічних даних, встановлювали клінічний діагноз та обґрунтовували його.

Керівник курсу доцент О.С.Зотов представив аудиторії оновлену лекцію «Рідкісне і незвичайне в клінічній мамології», а також ознайомив аудиторію з суттєво доповненою колекцією діагностичних зображень рака молочної залози.

Надзвичайна суспільна ситуація поставила нові виклики перед професорсько-викладацьким складом вищої медичної школи, і, здається, шляхи реалізації успішного навчального процесу на курсах ТУ «Клінічна мамологія» було знайдено і втілено у реальність.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри онкології