ДИСТАНЦІЙНА АТЕСТАЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ В НМУ НА ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

19.05.2020

Подія, до якої так ретельно готувалися студенти і викладачі, відбулася. Йдеться про атестацію здобувачів вищої освіти 2020. Першими випускну екзаменаційну компанію у дистанційному форматі розпочали на фармацевтичному факультеті за напрямком «Фармація».

У визначений час засвітилися монітори комп’ютерів, і всі учасники події взяли участь у початковому турі екзаменаційної сесії – захисті дипломних робіт. Авторитетна екзаменаційна комісія у складі: проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції,  професора РЛ.Скрипник, декана фармацевтичного факультету,  професора Т.Д.Реви, голови екзаменаційної комісії, завідувача кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації, доктора медичних наук, професора М.В.Хайтовича, членів комісії, завідувачів профільних випускних кафедр професорів І.В.Ніженковської, В.М.Мінарченко, К.Л.Косяченка, – оцінювала дипломні роботи своїх вихованців. Протягом двох днів, 18 і 19 травня,  у захисті дипломних робіт взяв участь 21 випускник факультету. На сьогоднішній день захист дипломних робіт, як форма атестації здобувачів вищої освіти, є добровільним вибором студента. Але, як показала практика, беруться за цю непросту справу найкращі випускники, які бажають ґрунтовно вивчити та дослідити ту чи іншу проблему. Кожна  дипломна робота — це творчий пошук, який передбачає не просто констатацію відомих фактів, а наукову аргументацію та пошук нових ідей.

Саме в дипломних роботах Софії Долинської, Марини Лабунець, Анастасії Біляєвої, Ярослав Тюріна, Катерини Заверталюк, Павла Башарова, Євгенії Рогової, Максима Суворова та інших студентів екзаменатори відзначали фактор наукового підходу до проблемних питань у фармації. Тому часто-густо захист дипломних робіт нагадував наукову онлайн-конференцію, у якій всі її учасники жваво дискутували, висловлювали власну позицію і ставлення до обговорюваної теми.

Голова екзаменаційної комісії професор М.В. Хайтович схвально відгукнувся про початок атестації здобувачів вищої освіти і відзначив високу фахову підготовку випускників. Про це засвідчили й високі бали, які отримали дипломанти під час захисту своїх робіт.

 

Редакція газети «Медичні кадри»