Доцент кафедри патофізіології представила Національний медичний університет імені О.О. Богомольця на XVІІ Міжнародній конференції з рідкісних захворювань (м. Сероцьк, Республіка Польща)

25.07.2019

У світі налічується близько 7 тис. небезпечних для життя рідкісних захворювань. Майже 80% – мають генетичний характер. Ця цифра стрімко зростає, адже щотижня в світі описують п’ять нових патологічних станів. 27-30 червня у м. Сероцьк, Республіка Польща відбулася XVІІ Міжнародна конференція з рідкісних захворювань «Не пропустіть рідкісне захворювання».

Мета заходу полягала в обговоренні сучасних методів діагностики та лікування орфанних захворювань, зокрема мукополісахаридозів, а також у приверненні уваги до потреб пацієнтів із рідкісними захворюванням.

У роботі конференції взяли участь експерти, вчені, практичні лікарі, пацієнтські організації Польщі, Німеччини, Франції, Бельгії, Португалії, Росії, Беларусії, України, Літви, Латвії, Хорватії, Чехии, Японії, Казахстану, Швеції, США, Великобритании, Ізраілю, Австрії.

До складу української делегації увійшла доцент кафедри патофізіології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця лікар-генетик Анцупова Віта Вячеславівна.

Українські лікарі та науковці ознайомилися з найсучаснішими науковими та клінічними досягненнями в галузі рідкісних захворювань, отримали сучасну інформацію з патофізіології, клініки, діагностики та лікування рідкісних захворювань, взяли активну участь у наступних секціях: «Рідкісні захворювання: сучасні методи діагностики та лікування», «Дисморфології», «RAS-патії – сучасні методи діагностики та диференційної діагностики», «Поширеність мукополісахаридозів: генна та ферментотерапія захворювання». Приймали участь в обговоренні атипових випадків орфанних хвороб, були присутні на консультативному прийомі пацієнтів із генетичною патологією. Відвідали зустрічі з фахівцями, експертами, спеціалістами охорони здоров’я країн ЄС, з метою обміну поглядами на шляхи розвитку моніторингу рідкісних захворювань в європейському просторі, підкреслюючи, що спільна співпраця призводить до покращення ситуації з рідкісних захворювань у світі.

 

Кафедра патофізіології

Відділ міжнародних зв’язків