ДНІ МЕДИЧНОЇ ПСИХОЛОГІЇ

27.04.2018

Цьогоріч 23-24 квітня на медико-психологічному факультеті відбувалася непересічна подія в житті студентів, молодих вчених та професорсько-викладацького складу кафедр. За ініціативи декана факультету (професор Філоненко М.М.) та за підтримки молодих викладачів кафедри медичної психології, психотерапії та психосоматичної медицини (завідувач професор Чабан О. С.) та кафедри загальної і медичної психології (завідувач професор Матяш М. М.) була організована науково-практична конференція студентів та молодих вчених «МЕДИЧНА ПСИХОЛОГІЯ 12.0: АСПЕКТИ ПРАКТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ». Метою проведення даного заходу було популяризація медичної психології серед студентів та молодих вчених, відродження наукових традицій факультету, підняття мотивації студентів до оволодіння професією «Лікар-психолог», поширення психологічних знань серед студентів лікувальних факультетів. До конференції долучилися понад 150 учасників, серед яких були доповідачі на пленарному, секційному засідання та ті, які виявили бажання провести майстер класи.

З відкритими лекціями виступили: завідувач кафедри медичної психології, психотерапії та психосоматичної медицини, професор Чабан О.С. “Комунікація. Заборонені відносини”; професор кафедри сексології, медичної психології, медичної і психологічної реабілітації Харківської медичної академії післядипломної освіти МОЗ України Маркова М. В. “Соціально-стресові розлади як наслідок консцієнтальної війни: дескриптори, предиктори, заходи протидії”; завідувач кафедри загальної і медичної психології, професор Матяш М.М. «Медико-психологічна реабілітація та соціальна адаптація учасників бойових дій»; професор кафедри медичної психології, психотерапії та психосоматичної медицини Хаустова В.В. «Наочні та приховані проблеми медико-психологічної реабілітації у переселенців та їх вирішення». На секційних засіданнях впродовж двох днів учасники конференції мали можливість прослухати понад 40 виступів доповідачів з актуальних питань медичної психології. Найкращі роботи студентів було оцінено членами журі та відзначено подарунковими науковими книгами від професорів з їх авторськими підписами. Загалом було проведено шість майстер класів: оперативне діагностування психологічного стану особистості в сучасних умовах; людина-професія, цінності, цілісність; емоційна компетентність; діагностика vs психотерапія або і як коли в емоційному моделюванні від діагностики переходити до психотерапевтичних інтервенцій;  робота психолога з медичним персоналом; особливості роботи з гострим стресом; особливості практичної роботи медичного психолога в онкології.

Кожен учасник отримав сертифікат участі та найважливіше безцінний досвід спілкування та обміну досвідом у професійному колі практикуючих фахівців з психічного здоров’я.

                          Деканат медико-психологічного факультету