«ДЕНЬ ВИШИВАНКИ – СВЯТО НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ» В НМУ

16.05.2019

Сьогодні, 16 травня 2019 року, вся Україна відзначає один із самобутніх свят української культури – День вишиванки. З 2010 року в третій четвер травня вже стало традицією приходити на роботу, на навчання у найпізнаванішому елементі українського костюму – вишиванці.

Студенти й співробітники Університету приєдналися до загальнонаціонального заходу «День вишиванки – свято національної єдності». Працівниками бібліотеки, клубу «Медик» спільно з відділом організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки на чолі з проректором з науково-педагогічної та виховної роботи, професором О.А. Канюрою на території морфологічного корпусу було організовано своєрідний флешмоб, головними дійовими особами якого стали викладачі та студенти НМУ, які одягнули сьогодні вишиванку.

Лунали українські пісні, учасників заходу запрошували до мікрофону, пропонували висловити свої думки з приводу свята. У кожного своя історія, пов’язана з вишиванкою: п’ятикурсниці медичного факультету №1 Вірі Савко сорочку вишила своїми руками бабуся, студенту четвертого курсу медичного факультету №4 Олександру Вершуті вишиванку подарувала мати, коли він ще був школярем, а другокурсниці медичного факультету№4 Альона Пилявська та Дарина Гриценко самі придбали українські сукні і одягають їх у святкові і урочисті дні, коли хочуть підкреслити свою громадянську позицію.

За всім, що відбувалося на майданчику з великою зацікавленістю спостерігали іноземні студенти з Ірану, Лівії, Індії. Вони із задоволенням приміряли українську сорочку-вишиванку, фотографувались, танцювали та співали.

Вишита сорочка чи сукня сьогодні об’єднала всіх в одному патріотичному пориві та любові до України, до її славних та героїчних традицій.

 

Редакція газети «Медичні кадри»