БЛИЗЬКО СТА МОЛОДИХ ІНОЗЕМЦІВ ПРОЙШЛИ МИНУЛОЇ СУБОТИ СПІВБЕСІДИ З ТРЬОХ ДИСЦИПЛІН ДЛЯ ВСТУПУ ДО НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

07.10.2019

Серед велелюдного гурту хлопців і дівчат, що заповнили вестибюлі морфологічного корпусу НМУ 5 жовтня, було багато абітурієнтів із сонячної Індії. Але чималий відсоток становили і представники інших країн – Канади, Нігерії, Ірану, Йорданії, Узбекистану… Понад 90 іноземних вступників, яким належало скласти іспит-співбесіду з мови – англійської або української, хімії або біології і фізики або математики, було розміщено в чотирьох аудиторіях на першому і третьому поверхах.

Майбутніх студентів привітали перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л.Кучин, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М.Науменко, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А.Канюра, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л.Скрипник, заступник декана факультету підготовки іноземних громадян Ю.П.Резніков, заступник відповідального секретаря приймальної комісії В.В.Мороз. Керівники НМУ побажали абітурієнтам успіхів під час вступу та у подальшому навчанні і передали слово викладачам-екзаменаторам, групу яких очолює професор КНУ імені Т.Г.Шевченка Н.М.Гаєвська.

Бутейну Алнафаль з Йорданії прийшли підтримати брат Халід, випускник НМУ, і сестра Банан, студентка другого курсу НМУ. «У нас в сім’ї шістнадцятеро дітей, – сказав Халід. – Старші стараються здобути вищу освіту, вивчитися на лікарів. Ось і Бутейна хоче спробувати свої сили. Ми з сестрою допомагатимемо їй, якщо вона успішно пройде співбесіди і вступить до Університету».

Залишається побажати і Бутейні, і всім іншим успіху та везіння.

 

Прес-центр