АСПІРАНТ КАФЕДРИ ЗАГАЛЬНОЇ ХІРУРГІЇ №2 ОТРИМАВ ГРАНТ ТА ПРОЙШОВ КУРС НАВЧАННЯ НА ВСЕСВІТНЬОМУ КОНГРЕСІ (ВЕЛИКОБРИТАНІЯ)

12.09.2017

 

Аспірант кафедри загальної хірургії №2 Микола Кривопустов виграв грант Міжнародної федерації хірургії ожиріння та метаболічних розладів (IFSO) та взяв участь в роботі XXII Всесвітнього конгресу IFSO, що з 29 серпня по 2 вересня 2017 р. відбувся у Лондоні (Велика Британія).

На урочистій церемонії Президент Міжнародної федерації хірургії ожиріння та метаболічних розладів Kelvin D. Higa, MD, FACS, FASMBS привітав Миколу Кривопустова з отриманням гранту IFSO для молодих вчених.

Також 30 серпня 2017 р. в межах роботи конгресу пройшов курс післядипломного навчання «Postgraduate course for Metabolic Surgery London 2017». Керівник курсу – професор Francesco Rubino, консультант з баріатричної та метаболічної хірургії King’s College Hospital. Лектори докладно розглянули питання патофізіології ожиріння, впливу баріатричних втручань на глікемію, зміни з боку нирок та печінки, міждисциплінарні питання хірургії метаболічних розладів, співвідношення її з фармакотерапією, вибір виду баріатричної операції. Навчальний курс завершився дискусією, протягом якої були розглянуті майбутні стратегії розвитку хірургії ожиріння та метаболічних розладів, а також конкретні питання, яким чином можна покращити клінічну практику в центрах баріатричної хірургії.

 

Кафедра загальної хірургії №2,

відділ міжнародних зв’язків