16 ЧЕРВНЯ ПРАВОСЛАВНІ І ГРЕКО-КАТОЛИКИ ВІДЗНАЧАЮТЬ ОДНЕ З НАЙБІЛЬШИХ ХРИСТИЯНСЬКИХ СВЯТ – ТРІЙЦЮ

14.06.2019

На Нікейському соборі у ІІІ столітті було ухвалено Символ Віри. Відтоді вчення про Святу Трійцю стало догматом, який не підлягає критиці і ревізії, хоча й залишається однією з найбільших таємниць християнського віровчення.

Єдиний Бог існує у трьох іпостасях – Бог-Отець, Бог-Син і Бог – Святий Дух. Кожна складова тут є не «частиною Бога», а повноправним Богом. Не можна також сказати, що котрась із складових є головнішою за інші.

Трійцю, або Зелені свята, відзначають у неділю, на 50-й день після Великодня. Здавна в Україні прикрашають хати і подвір’я свіжою зеленню – кленовим листям, татарзіллям, м’ятою, любистком тощо.

Хоч би які богословські списи ламалися навколо складного, а для декого – незбагненного догмату, свято Трійці завжди асоціюється з літом, яке досягає свого апогею, розквітом Природи, а відтак, має піднесений, життєстверджуючий характер.

Тому й доречно привітати усіх студентів і викладачів НМУ імені О.О.Богомольця, незалежно від їхнього віросповідання, із радісним Зеленим святом. Нехай Свята Трійця благословляє вас на плідне навчання і сумлінну працю на ниві медицини.

 

Адміністрація Університету