02.06.2020 року відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з керівниками провідних закладів вищої освіти України

03.06.2020

Президент Володимир Зеленський зустрівся з керівниками провідних закладів вищої освіти України. Це була перша зустріч з Главою держави в такому форматі з 2005 року. У зустрічі також взяли участь заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк та голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Учасники обговорили питання оптимізації закладів вищої освіти (ЗВО), розширення їхньої фінансової автономії, рівень зарплат викладачів та умови, у яких навчаються студенти. Глава держави наголосив, що в Україні існує кадровий голод, і цю проблему має вирішувати вища освіта. «Якщо ми нічого не будемо вирішувати саме з вами, то кадровий голод у країні так і залишиться. Цю проблему держава має вирішувати спільно з вищою освітою», – заявив Президент.

Очільники ЗВО також акцентували увагу на важливості розбудови науково-дослідницької інфраструктури, залучення іноземних студентів, розбудови мережі гуртожитків.

На зустрічі були присутні: ректор Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка Леонід Губерський, ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі, перший проректор Національного медичного університету імені О.О.Богомольця Юрій Кучин, в. о. президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» Василь Ожоган, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук, та інші.

Під час розмови с керівниками вищих медичних навчальних закладів Президент підтримав ідею створення університетських клінік.